lördag 17 december 2011

Rabarberkaka med smak av bittermandel



Gör gärna kakan som muffins!



Kakan är finast med ovansidan upp så att pärlsockret syns, god att äta som bara kaka eller lyxa med lite vispad grädde till. I somras gjorde jag även denna kaka som muffins, som syns på bilden då blir ugnsvärmen ca 200 grader och tiden omkring 10 min istället.
 
 
 
RABARBERKAKA med smak av bittermandel

  • 3 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1½ dl socker
  • 50 gr margarin
  • 1½ dl mjölk eller filmjölk
  • ½ krm bittermandel essens
  • rabarber i bitar som fått safta till sig lite med lite socker

  1. Smöra och bröa en rund form utan hål, med avtagbarkant
  2. Blanda samman vetemjöl, socker och bakpulver i en skål
  3. Smält margarinet och tillsätt bittermandelessens och mjölk
  4. Rör ner det torra i det blöta till en smet och tillsätt rabarbern
  5. Häll smeten i formen och strö över lite pärlsocker
  6. Grädda i 175 grader i ca 30 min

Lycka till!






Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...