onsdag 7 december 2011

För varenda unge!

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.
Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.
UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.
På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.
Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.

Det här är mitt sätt att bidra,  jag tittar på mina fina små pojkar och tycker att det är självklart att alla barn ska kunna få ha det som de har. Föräldrar som älskar dem, tak över huvudet, kläder och mat! Gör något du med!

UNICEF/Josh Estey
En liten pojke vaccineras mot mässling i Indonesien.

UNICEF/Georgina Cranston
Smutsigt vatten dödar fler barn än krig.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...