tisdag 14 augusti 2012

Snart kommer nya IKEA katalogen!

1974 års katalog

Ett kök jag skulle trivas i nu också

Vuxna män i stolen snille som fanns redan då


Mamma och barn pysslar och myser!

Barnrummet var galet mönstrat

och fina lampserien Galej!Denna vecka kommer den nya IKEA katalogen, för mig är det nästan större än julafton!

Jag fick en fråga i en kommentar för någon dag sedan om jag fick betalt av IKEA för att göra reklam för dem. Mitt svar blev såklart att Nej, det får jag inte men jag gillar IKEA, jag jobbar på IKEA och eftersom jag tycker om att förändra, förvandla och göra saker mer personliga utan att det kostar skjortan så händer det att jag nämner det stora varuhuset.

Det här inlägget är alltså inte någon form av reklam, inget jag skulle skriva annorlunda om jag skulle få betalt för det utan det här är mina ord om något som ligger mig varmt om (mitt möjligen något nördiga) hjärtat!

Denna vecka kommer jag att få min 41:a IKEA katalog! Jag har samlat kataloger sedan jag flyttade hemifrån 1994, sedan har jag ropat in en del på tradera, köpt en del och fått en del. Varför? För att jag tycker att det är ett otroligt roligt tidsdokument. Det är kul att se möblerna, miljöerna, layouten, tipsen... Att minnas, förvånas och inspireras!

Jag är född 1974, bilderna ovan är från just den katalogen en hel del skulle jag kunna tänka mig nu också. Barnrummet känns alldeles för grilligt för mig, men Stor som stod och kikade över min axel blev överlycklig, "den min ha" sa han flera gånger och pekade på en monsterkudde, en lastbil och en John Blund gardin. Tja, en monsterkudde kan jag säkert sy, ytterligare en lastbil till samlingen gör nog varken till eller från och John Blund tyget känner ni kanske igen? Mer att känna igen är den supersnygga lampan Galant som vi ärvt efter mannens farmor, en IKEA lampa minsann!

Hoppas du uppskattat min lilla återblick,
Sandra

5 kommentarer:

creando sa...

Jag ÄLSKAR när den kommer! Högtidsstund! Så roligt att ha sparat som du. Det har inte jag faktiskt, men det var otroligt smart. Jag säger som du, det köket hade jag lätt kunnat leva med nu. IKEA har en och annan klassiker på sitt samvete. :)

Meam Die sa...

*haha* jag är född -73 och minns absolut lampan ;)
När katalogen kommer... då tar inte jag disken!!! Min stund att sitta och bara fundera på vad vi behöver eller rättare sagt, hur argumenten skall vara till allt jag tycker vi behöver *tihi*

kram kram Malin

Sityliv sa...

Jag tänkte på den idag och att det minsann är på tiden! Jag har en hel del att göra om i hemmet med en massa körning till MalmöIkea som direkt följd och då behövs absolut ikeakatalogen för inspiration. Glada nyheter alltså, tack för det!
Kram

Edith och Jag sa...

Ser också fram emot den nya katalogen! Det är definitivt augustis höjdpunkt.Hade tänkt att gå på något Ikea-arrangemang i morgon och kika på lite nyheter men annat har trängt sig emellan tyvärr.Så roligt att ha kataloger ända från 1974!
Kram Maria

Annika GW sa...

Oj! Tänk att du har alla dessa kataloger! Känner faktiskt igen mycket ifrån katalogen du visar från 1974. Roligt att se! / Annika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...