tisdag 28 augusti 2012

Att lova runt och hålla tunnt...

Det här är allt...

...som blev av dessa!

I våras visade jag bilder på vårat körsbärsträd som var översållat med blommor. Inte trodde jag då att skörden skulle bli så tunn som endast 3 sura körsbär... Om jag är besviken..? Ja, lite faktiskt! Men äpplena ser ut att ge desto mer, och äpplen kan ju bli både paj och äppelmos!

Vilket är ditt bästa äppel tips?

Hoppas du får en toppendag! Kram Sandra

8 kommentarer:

Hildas hem - Sofia sa...

Vilken besvikelse ... tre ynka bär.
Äpplen däremot kan man oftast lita på, det kommer många. Förutom att baka av äpplena så brukar jag frysa in skalade klyftor i småpåsar och ta fram när jag exempelvis gör lasagne eller Quornfärssås (fast köttfärssås för icke-vegetarianer), det går även utmärkt att stoppa i brödet när man bakar, det blir saftigt och gott :)

Jag önskar dig en fin dag!
Kram Sofia

mest virkat sa...

Åh nej, jag kan tänka mig din besvikelsa.Vi har ett morellträd och det var likadant där tyvärr. :-(

Förra året var första gången jag utnyttjade vårt hundraåriga äppeltråd til fullo. Plockade t.o.m och gav bort till kompisar. En av vännerna hittade ett bra recept på äpplemos som var så enkelt, man behövde inte hålla på och kärna ut osv. Passar mig som är lat ;-) Annars är ett tips att skära äpplena i bitar/skivor och frysa ned. med skal på, men skippa kärnhuset.Och ha till i vinter till pajerna. Bara att ta upp ur frysen och låta tina i pajformen och sen slänga in i ugnen med smuldeg på toppen. Ja, om det blir några äpplen över alltså, efter allt höst-pajätande. :-D

Jag gjorde smulpajen på bara vetemjöl och smör först, men bytte ut hälften av vetemjölet till havregryn. REKOMENDERAS!!! Så gott! Ekströms vaniljsås gillar jag bäst. Supergod och håller nästan hur länge som helst i kylen.

Nej nu är det dagisdags igen....ha en bra dag!

schousnigel.se sa...

Øj det var lite...jeg fik 1 kirsebær :( -men vores kirsebærtræ er ungt. Jeg aner ikke hvem der åd det. Det foregik i hemlighed ;)

creando sa...

Trist med så dålig utdelning....

Äpplemos, äpplepaj, äpplemuffins, äpple med kanel och socker (färskt eller i ugn), rivet äpple på fil och gröt, äpplebitar i köttgryta... Äpple är toppengott till nästan allt.

:)

MammaElva sa...

Jag har precis varit ute och skördat både äpplen och päron (även om päronen inte riktigt verkar klara) och ska koka en massa osötad äppelmos till mina små. De kommer få äta tills de sprutar ur öronen för det finns massor kvar! Ha en fin dag!

Sityliv sa...

Jag förstår precis. Jag har gått i hasorna på lille sonen och känt hans besvikelse över grannarnas rikliga smultronskörd mot våra ynka tiotal (plus de som myror eller fåglar ansett sig ha haft förtur till). Angående äpplen invigde jag igår svärmor i mina långtgående planer på att palla ett gäng äpplen av henne för att göra en tjusig höstkrans. Kram

Kaatzi sa...

Har inga tips alls vad gäller äpplen. Vårt träd bär aldrig frukt!! Frustrerande :-(

Meam Die sa...

Snopet! Men vilken tur ändå om de nu ändå var så sura *ler*

Äpplekaka (sockerkaka med skivade äpplen i) och vaniljsås till tänker jag på rent spontant... det är ju bara sååå gott!

Tack fina du för kramen igår...värmde.

kram kram Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...