fredag 18 maj 2012

Är det inte dags snart?

Ritning över baksidan
Ritning över huset


Dags att sätta tänderna i trädgårdsbestyren. Eller kanske hellre händerna såklart. Förra året påbörjade vi arbetet med att återställa trädgården efter dränerings och sprängningsarbeten. Vi kom långt, faktiskt en bra bit på vägen mot en fungerande och trevlig miljö. Vi byggde altan, lade skifferplattor, anlade gräs, planterade buskar och perenner. Satte kantsten och byggde odlingsbänkar, drev upp morötter, rädisor och sallad. Vi satte häck, byggde mur, lade plattor för en till uteplats, skapade vår egna "spanska trappan" och en trappa till och en till och asfalterade uppfarten som lätt rymmer  en handfull bilar (men vi har bara en...) Vi köpte krukor och planterade trevliga arrangemang utanför entrén, stora krukor på balkongen och några krukor till. När jag plitar ner det såhär inser jag vilket hästjobb som gjordes, för dessutom så panelades huset om och soltaket som går runt på tre av husets sidor, riktades, byttes till viss del och målades. Vi bytte ut hela räcket och målade takplåt och stolpar.

Men lite kvarstår och lite ska förändras men på det stora hela blir nog trädgårdssommaren rätt lugn jämfört med förra året! Hoppas på att det blir körsbär i år och att det stackars päronträdet som både jag och maken tuktade med sekatör kommer att bära frukt, annars blir det nog några fler perenner och lite grönsaker som ska drivas upp.

Vad har du för odlingsplaner?

// Sandra

Men idag ska jag jobba så imorgon kanske det är dags... Om vädret tillåter!

5 kommentarer:

Edith och Jag sa...

Oj oj oj vad mycket ni hann med förra sommaren! Hoppas att vi får se lite trädgårdsbilder framöver för det hela låter mycket spännande. Mitt stor trädgårdsprojekt denna sommaren är att övertala maken att vi ska bygga en pergola över det ena trädäcket. Han är nästan med på det men jag behöver klura ut ett sätt att bygga utan att förankra i husväggen för att få med honom helt. Vår trädgård är fortfarande så ny så lite planterande av olika växter ska det också bli.
Håller tummarna för att både du och jag får trädgårdsdagar under helgen.
Kram Maria
Ps. Dina kommentarer gör mig alltid glad. Tack!

Emma sa...

Oj vilket jobb ni lade ner. Det kommer säkert att betala sig i år i form av en härligt mysig trädgård :)

MammaElva sa...

OJ, vad ni grejade förra året! Jag fattar verkligen inget alls av trädgård och odling. Önskar att jag gjorde det. Jag ser liksom inte vad som skulle bli fint ihop eller hur man bäst skulle få till det. Men övning ger väl färdighet.
I år är det tänk att huset ska målas. Så det är väl dags snart.
Ha en fantastisk dag! //Elin

Borgmästaren sa...

Låter trevligt. Min ambition och mitt intresse vad gäller trädgården är lika med noll. Klipper gräset. Har undantagsvis grävt ner en och annan lök på hösten eller sått ett frö på våren. Fröna gror inte. Lökarna är mer motståndskraftiga och brukar komma upp.

Paulina sa...

phu blir alleles matt bara av att läsa allt ni gjorde. Och lite fattig också ;)
Men det låter som om ni håller på att ordna en fantastisk oas!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...