fredag 10 februari 2012

Sveas syrum

Sybordet dominerar

Samlingen med IKEA kataloger ligger nära till hands


Bokskåpen som innehåller mycket kunskap


Den stora spegeln är toppen vid provning av nya alster

Ordning och reda bland småsakerna!
 
Mormor Annas galgar är mest en snygg dekoration!


Välkommen till mitt syrum! Jag skriver mitt för det är faktiskt nästan bara mitt rum. Här syr jag, pysslar, lyssnar på radion och bara är. Ibland måste jag eller mannen stryka lite tvätt också. Syrummet ligger på nedervåningen i vår sutterängvilla men har ändå ganska stora fönster som släpper in mycket ljus.

Det stora sybordet har mannen byggt efter mina önskemål och är 1 meter brett och 1,8 meter långt, perfekt vid tillklippning eftersom det är ståhöjd, och gör det även möjligt att hålla på med flera saker samtidigt. Min älskade bumling som jag köpt på loppis (du kan läsa mer om hur det gick till i det här inlägget) är perfekt som arbetsbelysning men jag har även en mindre läslampa och en stämningslampa i Hans Agne Jacobssons mässingslampa.

Förutom det stora sybordet har jag två hurtsar för tillbehör, pyssel och overlockmaskinen. En garderob som är knökfull med tyger, screentrycksramar och knyppeldynan, ett skåp med böcker om mönsterkonstruktion, stickning, makramé, sömnad, virkning... På hyllan ovanför bordet står bland annat min samling av IKEA kataloger, mer om det tänkte jag skriva i ett annat inlägg men jag kan berätta att jag har från 1974 (mitt födelseår) till nu + en katalog från 1970. Men på hyllan står även  lampan "No Lamp" som jag inte vet så mycket mer om än att jag förälskade mig och köpte den för kanske 14 år sedan på Designtorget.

Hoppas du gillar mitt favoritrum, för det gör verligen jag!
// Sandra

4 kommentarer:

Musqot sa...

åååå vilket härligt rum! Jag önskar verkligen jag hade ett eget sy/pysselrum!!
Trevlig helg!
Hälsningar Musqot!

Edith och Jag sa...

Så det är här alla ljuvliga monster skapas! När jag såg ditt våtservettsmonster längtade jag nästan tillbaka till småbarnstiden baravför att kunna ha ett monster ;)
Härligt att ha ett eget rum att få pyssla i. Förstår att du gillar det.
Hoppas att du får en fin lördag!
Kram Maria
Ps. Tack för kommentaren om mina bilder :)

Fröken Pyssel sa...

så FINT!! Så snyggt och stilrent! Och katalogerna! kär. Och lampan! mer kär.

Sityliv sa...

Gud vilket superhärligt, skitsnyggt och organiserat syrum! Jag hann knappt fixa till mitt pysselrum förrän jag klämde ur mig en lillasyster och vips så var rummet hennes. Ditt är riktigt mysigt. Lamporna är riktigt snygga! Och pallen! Och allt.
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...