Äppelpaj går alltid hem! |
Det här är vår mesta bästa äppelpaj, jag har bakat den sedan urminnestider känns det som men den är alltid lika god! Inga konstigheter bara som en smulpaj men med havregryn i så det blir sådär krispigt mumsigt!
- 2 stora äpplen
- kanel och ev lite socker
- 125 gr smör
- 3/4 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 2½ dl havregryn
- Skala och tärna äpplena grovt. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över kanel och ev lite socker
- Låt smöret bli rumsvarmt och rör ihop det med sockret.
- Tillsätt mjöl och arbeta in i degen, tillsätt sedan havregrynen så att det blir en grynig men kletig massa.
- Smula degen över äpplena, tryck ner lite mellan äppelbitarna.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min i 225 grader.
1 kommentar:
Åhh, äppelpaj som är så gott. Jag ska definitivt prova ditt recept. Mums!
Skicka en kommentar