Sockriga saffransskorpor... |
...i förseglad burk... |
... som skall njutas i jul! |
Det börjar närma sig med stormsteg, vi läser böcker om tomten och renarna, planerar storköp av matvaror. Skinkan ska griljeras och någon kaka till ska bakas. Dessa saffransskorpor bakade jag häromkvällen, jättelätta och supergoda!
SMARRIGA SAFFRANSSKORPOR!
- 100 g smör
- 1 g saffran (2 pkt)
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- socker
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken
- Forma degen till 3 längder och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över socker
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter
- Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader
- Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten
- Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten.
//Sandra
6 kommentarer:
dan före dan, före doppare-dan!
Önskar dej en skön helg!
Jag som nästan precis ätit upp min sista saffransskorpa blir sugen på att baka nya när jag ser din fina burk:)
Hoppas att du har en fin lördag!
Kram Maria
Mums säger jag!
Och God Jul =)
Kram Jenny
Mums! De ser ju himlans goda ut!
Mmmm ser gott ut!
Kram
Annlin:s
Tack för receptet och GOD JUL / Madame Edith
Skicka en kommentar