tisdag 13 november 2012

M som i Mormorsruta

M-ormorsruta

Inspirerande bok!

Jag skulle kunna fortsätta på samma tema som i går för kanelbullar är ju M som i Mumsigt men eftersom mitt stora intresse är handarbete så passar det nog bättre med M som i Mormorsruta! Jag har faktiskt aldrig virkat någon själv (inte mer än en liten provlapp när jag gick textillärarutbildningen på Institutionen för HushållsVetenskap i Uppsala för typ 100 år sedan). Men jag vill! Och jag tror att jag ska ganska snart... Kolla in Bara Saras bloggutmaning, som utmanar att alfabetsblogga på ny bokstav varje dag under november, för att komma vidare till fler bidrag!

Mormorsrutan på bilden är från den fina boken "Garn garn garn" av Susanna Zacke och Sania Hedengren, en riktigt inspirerande, färgglad bok om både stickning och virkning, mönster i olika svårighetsgrader, och lite tokroliga projekt som en fåtölj klädd i mormorsrutor. Helt klart ett julklappstips till den garntokige! Detta boktips får bli mitt bidrag till dagens symöte hos Maja och Husmorsskolan, klicka dig in där för att se vad de andra medlemmarna har att bjuda på.

Har du börjat fundera på julklappar än?
//Sandra

8 kommentarer:

creando sa...

Vilken härlig bok! Fåtöljen är ju helt fantastisk!
Kramar

Meam Die sa...

Klassiker ;)

kram kram Malin

Annika Berg sa...

Ja en sådan fåtölj kan man drömma om!
Jag gillar deras tidigare bok också, "Galen i garn".

Karin-Ida sa...

Fin fåtölj, jag gillar också "Galen i garn" ska kika efter denna nya bok när jag är i Sverige i helgen!!

AnNie sa...

Mormorsrutor att klassiker som alltid kommer att finnas, kul att få se dina bilder i bokstavsutmaningen. ha det gott.

Anneli Linder sa...

Jag tycker att de där mormorsrutorna är så fina, men tyvärr kan jag inte virka, så det är väl bara att hugga tänderna i det och försöka ;)
Kram
Anneli

Fröken Pyssel sa...

Den boken har jag beställt :-D

Karin sa...

Hejsan! Mormorsruta :) Att jag inte tänkte på det, vad kul det är att titta runt på allas bilder. Karin (får nog ta något virkat på V)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...