tisdag 30 oktober 2012

Några UFOn

Virkad mössa med trikåfoder

Samling UFOn

Mycket snack och lite verkstad... Skulle man kunna säga, men det tycker jag känns lite väl hårt för jobbar på gör jag ju med alla mina pyssel. Grejen är väl just den att det alltid tillkommer fler pyssel än jag hinner slutföra. Jag skyller lite på veckorna när jag jobbade på annan ort, då pysslades det ingenting! Första veckan hade jag förvisso halva resväskan full med garn och alla ovanstående projekt var med men, orken och inspirationen infann sig inte efter 12-timmars arbetsdag, lite matshopping och ett trist hotellrum. Andra veckan hade jag bara med armbandsvirkningen men inget gjort denna vecka heller så sista veckan fanns det gått om plats i resväskan.

  1. Den virkade mössan med smygmaske stjärna och stjärnmönstrat trikåfoder är nu faktiskt på god väg att bli klar, kanske redan ikväll, hoppas bara att Stor blir lika glad som mamman!
  2. Det melerade garnet som först stickades med stickor nr 10 och skulle bli en tubsjal, som sedan repades upp har "stickats" med stickring, inget fel alls på strukturen och allt sådant men den blev för kort och tight och fortfarande ett fiasko! Grr, rätt less på den nu och jag tänker gömma undan den ett tag och fundera... virka kanske? Vill inte köpa mer garn, det kommer bli för stort och varmt men kanske göra den luftigare?
  3. Virkat i orange och vitt... Påbörjades för länge sedan och ska bli ett snällt litet sovamonster, ett monster med korta ben så den inte springer så fort, långa armar så den kan kramas bra och greppvänlig kropp... Frivirkar och har bara huvudet kvar, stort litet eller...
  4. Armbanden som var rassliga och slitna har börjat få en mjukare, tystare struktur i svarta virkade maskor, virkar runt runt, svårt att komma åt, rasslar och när mörkret lagt sig ser jag inte att virka i svart...
Det här får bli mitt bidrag till dagens syföreningsmöte hos Maja och Husmorsskolan, har ni förresten sett hennes fina webbutik med vintagemönster och stickor mm, kolla in Majas Manufaktur.

Ha en fin dag!
//Sandra

8 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Så fint så jag blir alldeles glad!

Edith och Jag sa...

Fina är de i alla fall dina ufo :)
Kram Maria

MammaElva sa...

Oj vad mycket fint det kommer bli. Älskar armbanden och mössan!

Ha en fin kväll! kram

Annika GW sa...

Ibland kan det ändå vara kul att ha mycket att välja på om man inte vet vad man ska göra! / Annika!

Emma sa...

Mössan är ju ljuvlig! :)

Jenny sa...

Ojoj så fint. Du är så galet duktig du :-)

maria syr och så vidare sa...

Åh, sovamonstret ser verkligen lovande ut! Ser fram emot att få se det färdigt. Känner verkligen igen det där med många ofärdiga projekt samtidigt, en riktig klassiker!

Annika Berg sa...

Tjusiga saker på gång. Är jättenyfiken på monstret :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...