torsdag 25 oktober 2012

Barnrum

Flaggspel för snabb förändring!

Torsdagstemat i Fabriken (där jag vill bli medlem) är idag Barnrum.

I mina busars rum är det färg som gäller, inte sparsam färgskala i svart och vitt med liten accent som i övriga huset. Överflöd inte minimalism. Överflöd av energi, fantasi och leklust. Funktion före estetik för här är tanken att de små ska trivas. Ordning och reda är viktigt för att ha koll på leken, olika ytor för olika typer av lekar. Stora kuddar, mindre kuddar, runda kuddar som man kan vila sig emot, brottas med eller balansera på och såklart bygga koja av. I barnens rum inreder jag för och med dem, tavlor och speglar i min egen knähöjd för inte ska man väl behöva hoppa eller dra fram en stol och klättra upp på för att kunna se hur snygg man blev i pirathatten/kaninöronen eller kolla på dagiskompisarna som är inramade!?

Vill du se hur det ser ut i pojkarnas rum kan du göra det här och här! Bilderna är från i våras och sedan dess har vi möblerat om lite, det här är rum som är i ständig förändring utifrån vad leken kräver.

Hur tycker du att barnrum ska vara/hur hade du det som liten?
//Sandra

4 kommentarer:

creando sa...

Det låter som om vi tänker lika där. Våra barns rum är en pågående process... :)

Annika GW sa...

Många bra tankar! Håller med. Viktigt att ett barnrum verkligen blir inbjudande, barnanpassat och roligt! / Annika

Anonym sa...

Hej! Mina barn är så pass stora att de är med och bestämmer hur det ska inredas. Min store ville ha typ "manga rum" och yta för att leka med lego, den lille vill ha "natur rum" med bilder ifrån naturen. Den lilles är nu inne på en förvandling till "Sky landers rum". Förvaring och yta för lek tycker jag är viktigt.

Johanna | Tillvaron.se sa...

Jag tror inte föräldrar tänkte så mycket på barnrum "förr". Jag tror det är ett väldigt nytt fenomen, att designa barnrum. Så när jag var liten hade jag ett rum där jag fick ha det som jag ville med kaos och galna färger och himmelssäng tror jag :)

Nu skulle jag nog ha det som ni har typ, jättefint verkligen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...