torsdag 27 september 2012

Belysning

Värmeljusens tid är här!

Torsdagstema hos Fabriken (där jag vill bli medlem) är idag Belysning.

Mörkret kryper på. Tidigare och tidigare för varje dag så går jag omkring och tänder lampor, högt och lågt, bordlampor, fönsterlampor, golvlampor och bakom-saker-lampor. Mysbelysning, arbetsbelysning och "åh-jag-ser-ju-ingenting-belysningen". Den senare är ju tyvärr nödvändig ibland, som vid ett snabbt ryck med dammsugaren, eller i barnens rum så att de ser vad de leker, men jag gillar den inte.

Taklampor är inte min grej, så tillvida de inte har dimmer såklart! Lamprampen i vardagsrumsfönstret är egentligen en taklampa för den kan verkligen lysa upp men oftast är den dimmad till mysbelysning. Bumlingarna i matrummet kan lysa så middagarna känns som att de intas i en operationssal men är alltid dimmade till hemmamys och kompletterade med levandeljus. Min sänglampa har också dimmer, perfekt när det mitt i natten ska letas efter borttappad napp till liten eller smygas upp för att dricka vatten eller koka välling. Kraften finns men vi anpassar den till våra behov!

Hur använder du din belysning?
// Sandra

9 kommentarer:

Jenny sa...

Här i vårt nya hus har vi seriösa problem med belysningen. För lite ljus på sina ställen och strålkastarbelysning (överdrift) på sina ställen. Jag måste verkligen ta tag i detta och köpa nya/sätta upp lampor. I helgen kanske.

Kram

creando sa...

Samma lika här! Gillar inte industribelysning! Men gärna fullt av myspys och levande ljus...
Kramar

Anna-Maria sa...

Ganska likt hos oss också, det är lite knepigt att få till det tycker jag. Känns som om man har för lite belysning men hur ska man få plats med allt?

MammaElva sa...

Åh, jag får inte alls till det där med belysning... Har nog för lite små myspyslampor antar jag....

Ha en fin dag! kram

Queen of Kammebornia sa...

Jag har många, många värmeljus och ljusstakar. Och smålampor här och där. Och ljusslingor. Vi behöver ljus i mörkret :)

Fru Eriksson sa...

Sparsamt men mycket levande ljus & ljuslyktor...Absolut inga taklampor ;)
/Kram

Edith och Jag sa...

Mysigt med massor av värmeljus! Hemma hos oss finns det taklampor. Alla har dimmer men tänds sällan ändå. Det blir behagligare med flera mindre lampor i stället tycker jag.
Kram Maria

Meam Die sa...

Vi har oxå dimmer på flera lampor, några spot har vi också...med dimmer på ;) Men så älskar jag ljus, så i köket när vi äter har jag alltid takkronan tänk med ljus. Spec mysigt är det nu när det blir mörkt, men är även tänd på sommaren för stämningens skull ;)

ha en kanonfin fredag.

kram kram Malin

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Taklampor är ingen hit direkt, så det är lampor i fönstrena och läsbelysning som gäller hemma hos oss. Och VÄRMELJUS förstås, i massor nu under den mörkare årstiden.

Kram Victoria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...