tisdag 17 juli 2012

Om att göra ett kakfat

Blivande kakfat av Stig Lindberg

Salix, Eva och Spisa Ribb

Men vilken knopp passar bäst?


Besöket på Gustavsbergs porslinsfabrik i lördags höll på att sluta i katastrof. Inte för att jag nära nog ruinerade mig utan för att mina små fina underbara busungar hade lite väl mycket spring i benen och med porslin staplat på golv, på låga hyllor och i lådor överallt kunde det gått riktigt illa. Mannen och jag utbytte ett par blickar och 3/4 delar av familjen väntade utanför!

Kvar var jag och Stig, eller rättare sagt jag och många med mig som valde bland de många fina mönstren av Stig Lindberg mfl. Blandad sortering stod det på skyltarna och det var det verkligen, vissa exemplar var så dåliga att de borde kasserats så jag granskade och valde och granskade och tillslut bestämde jag mig för en större assiett med mönstret Salix, mindre assiett med Eva och en Spisa Ribb kaffekopp med fat. Detta inköp ska alltså förvandlas till ett kakfat!

Kanske är det helt galet för vad är det för fel på loppistallrikar..?
Ska jag ha alla tillsammans eller ska jag separera dem och blanda upp med loppisfynd?

Efter att ha blivit inspirerad av pastill, har jag har beställt kakfats-fixar-kit från kakfateriet, det fanns så många fina så jag kunde inte bestämma mig utan köpte 4 st olika. Kanske kan det bli en present till någon, för fyra kakfat tror jag inte ens att vår fikaduktiga familj behöver! Eller gör vi det?!

// Sandra

13 kommentarer:

Borgmästaren sa...

superfin kombination! Blir toppen som present! Lycklig den som får en sådan!

Anna-Maria sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Edith och Jag sa...

Åh så fint porslin du har köpt! Föredrar nog trots allt nytt porslin framför loppis ;)Fina knoppar också. Jag röstar på den vänstra :)
Kram Maria

Anna-Maria sa...

Oj så roligt projekt! Snyggt med liknande design på alla fat, go for it! Men bestämma knopp det gör du bäst själv ;)

Sandsdal sa...

Det kommer att bli ett fantastiskt kakfat! Jag tycker att det med cirklen på toppen passar bäst. Men det blir spännande att se hur det blir...

Meam Die sa...

Kommer bli supersnyggt!

kram kram Malin

Sityliv sa...

Åh vad snyggt det kommer bli. Behåll den superkombinationen! Det är så jag tänker att jag med skulle behöva just ett sånt. Och jag skulle tagit den T-formade toppen, den känns klassisk och passande till det snygga porslinet. Tycker jag. Nu väntar man spänt på färdigt resultat. För det får vi väl se? :)
Kramar Katarina!

creando sa...

Precis i den stil jag tänker mig här. Helt underbar kombo. Jag hade kört alla i den ordning du har satt dem. Och jag hade använt den runda knoppen till. Gud så fint!

Kramar Kicki

Mia sa...

Jättefin porslin kombi skall bli trevligt att se det färdigt. Jag väntar på mina delar o hoppas de dyker upp i veckan.

maria syr och så vidare sa...

Supersnyggt!! Har bara sett kakfat med mer klassiskt och romantiskt porslin innan men det här var ju galet fint! Jag röstar på den runda knoppen. Ser fram emot att få se resultatet!

Helén sa...

Hur finner du all tid och all din inspiration? Du är så otroligt kreativ, jag önskar verkligen att jag hade det.

Superfin kombination och om jag får tycka till så tycker hjärtat. Det symboliserar den Sandra jag känner :)

Kram H

Veronica sa...

Jätteläckert tillsammans...så snyggt med svart-vitt-rött och coola mönster ihop. Jag skulle använda det så som du nu visar.
Smart drag att låta kidsen vänta utanför,annars hade det kanske blivit dyrt(i onödan). Mina ungar är ju lite äldre än dina men även nu kan armar o ben fara iväg. ,ojsan brukar vara ett vanligt ord här hemma......

Ha det gott fina du !
Kraaaaam Veronica

Alla kan sy sa...

Visst är det en bra idé! Själv har jag fatsnat för detta busenkla pyssel med färdiga kakfatsstativ, och har även sådana stativ till salu på min blogg för den som är intresserad. http://allakansy.blogspot.se/2012/09/alla-kan-goratillverka-egna-kakfat....
Vill man prova även en sådan variant, kostar dem jag har hemma 60 kr/st inklusive porto inom Sverige. Tack för fin inspiration!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...