torsdag 12 juli 2012

Nordligt utflyktstips!

Mysigt med tända ljus även på sommaren!


Sommaren är kort, det mesta regnar bort... Då får man tänka om och lägga badhandduk och bikini på hyllan och ge sig ut på utflykt istället. Det gjorde vi i helgen då regnet hängde i luften för att sedan ösa ner. Vi besökte Källarbackens saga utanför Örnsköldsvik. Ett jättemysigt utflyktsmål med små barn, lagom lång slinga i skogen som berättar om Bockarna Bruse, Putte i blåbärsskogen, Guldlock och björnarna och inte minst Hans och Greta. Stor blev lite skrämd av den inspelade rösten som gick i gång då vi tittade in i pepparkakshuset och har pratat om det ända sedan dess. Vi har försökt vända det till att hon, häxan, nog var lite sur för att hon hade ont i magen, hon hade ju så mycket godis inne i stugan och äter man så mycket får man ont i magen...

Vi klappade grisar, lamm, kaniner och sedan öste regnet ner så att vi så lämpligt fick söka skydd i fikastugan där det serverades Vargens vrål (kaffe), sagobullar och korv med bröd! Bilden ovan är inne från fikastugan som var mysigt inredd i 1800-tals stil. Vad det kan tänkas bli för utflykt idag får vi se, vad gör du när regnet öser ner?

// Sandra

5 kommentarer:

mest virkat sa...

Låter mysigt! Vi sitter och kurar inomhus idag med. C är och fiskar makrill, men det känns för utmanande att ta med lilla G på det i detta busväder ;-). Hoppas han kommerhem med lite fiskar iaf :-) men det är bra virkväder!!! :-)

Anna-Maria sa...

Om jag är ledig och det regnar...hm då blir det nog städning som står högst på listan tyvärr.Städning är annars inget som prioriteras här under sommaren,vi är ju bara ute!Men det kan nog bli en lite tripp till ngt fik eller butik en bit längre bort!

Kavallinskan sa...

Låter mysigt, det skulle nog mina barn gilla! Perfekt att göra utflykter i detta väder!
Vi ska nog bada idag...på badhuset!

Kram kram

MammaElva sa...

Åh, så mysigt det låter! Se fram emot när tjejerna är så stora att de uppskattar en sådan utflykt. Ha en kanonkväll!

creando sa...

Precis så gör vi. Planerar utflykter. Äter god glass och ibland kurar vi framför någon bra film i soffan. Eller, som nu, i husvagnen.
Stugan där ser riktigt, riktigt fin ut!
Kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...