lördag 17 mars 2012

Om att ta makten över tiden...

Spännande läsning, tror jag!Jag fick en liten present av min man igår! Han höll den bakom ryggen ett tag och ville förklara sig, lite orolig att jag skulle ta det på fel sätt...  Det var en bok "Ta makten över tiden" och på baksidan går att läsa: "Är du en person som rusar fram med andan i halsen, ständigt försenad, eller är du snarare den som kommer till festen före utsatt tid, ängslig att komma för sent? Är du en tidsoptimist eller en tidskontrollant, ett tidsoffer eller en tidsnjutare - eller har du kanske haft lyckan att utvecklas till en tidsbalansör?"

Jag har inte mer än bläddrat lite i den än men jag tror att det kan bli intressant läsning med kapitel som "Tidspersonligheter, tidsfällor, din och andras tid och tidssjukan..." Jag har ju skrivit om bristen på tid förut men nu ska jag försöka reda ut det lite grand :) Så, käre make jag tog det inte på fel sätt - TACK!

Har du läst boken? Vilken tidspersonlighet är du?

Ha en fin lördag!
// Sandra

4 kommentarer:

Mamma Elva sa...

Vad kul! Ja, man hinner banne mig inget alls! I alla fall gör inte jag det just nu...
Har inte läst boken men skulle gissa att jag är en tidsoptimist ;)

Ha en jättefin Lördag!
Kram Elin

Edith och Jag sa...

Vilken spännande titel! Den skulle jag nog kunna tänka mig att läsa. Strävar hela tiden efter att vara en tidsbalansör men känner mig just nu mest som ett tidsoffer. Stressad med för lite tid att hämta kraft i sådant som jag vill göra.

Trevlig lördag!
Kram Maria

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Intressant. Jag har inte läst boken, men skulle kanske kunna tänka mig att göra det någon gång. Själv har jag gått från typ tidskontrollant till tidsoptimist, vilket är sjukt stressande och jättekorkat men kanske ett steg i rätt riktning mot något slags balans. Men jag har inte tittat närmare på det, dvs ställt mig frågan "Varför gör jag så här, egentligen?" och andra följdfrågor. Man kan nog få spännande svar om man ställer dem. :-) Och säkert ännu bättre svar om man läser boken också. Haha!!
Hoppas den är bra och ger dig insikter som får dig att bli en mindre stressad Sandra. :-)
Kram!

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Äh, jag är nog en mix förresten, så att det blir så där härligt förvirrat. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...