måndag 19 mars 2012

Färgutmaning - Gul

Gult är fult? Nej, det tycker inte jag!


När jag tänker på gult, tänker jag på bananer, citroner, saffran, lego, leksaksgrävmaskinen, ett vardagsrumsbord som jag i början på -90 talet spraylackade knallgult. Solen, värme, glädje! Den gula fina lampan som vi fått efter min mans farmor och som lyser upp arbetsrummet.
Men framförallt tänker jag på den gula barnvagnen, lånad från avd. 45 med vilken jag tog den första stolta promenaden som mamma. Vidar föddes för tidigt, så vi fick börja vår första tid som familj på prematuravdelningen. Den gula vagnen stod för frihet, när vi fick barnvagnspermission från den styrda tillvaron med sondmatning var tredje timme, läkarronder, bröstpump, saturationsövervakning och ständig tillsyn...

Vad accossierar du med färgen gul?

Klicka på länkarna och läs vad Helenhallon, Nilssonskahuset, Edith & Jag, ciberMamma med ambitioner, Pastill, Elvornas hem, Style & life by leia Creando och Sagoliktpyssel som har antagit min utmaning att blogga om färg, skriver om gult.

Låter det skoj är det bara att hoppa på utmaningen, förra måndagen startade jag utmaningen att under fem måndagar blogga om färg, först ut var röd och denna vecka är färgen gul. Hur du väljer att tolka veckans färg och skapa ditt inlägg är helt fritt! Lämna gärna en hälsning om du vill vara med så att jag hittar till dig!

Glad gul måndag!
//Sandra

16 kommentarer:

Mia sa...

Gult det är minsta sonens favoritfärg. Men vi har inte mycket gult hemma, eller?! Det är ju när man letar som man kommer på att man faktiskt har mer av en färg än man tror.

Annelie sa...

Älskar gult!! Det är en stark färg som gör mig glad :) klär mig mer än gärna i olika nyanser av gult.

Vilken rolig och fin blogg du har :) Kul att vi nästan är lite "grannar" dessutom. Ha en fin dag!

Jenny sa...

Vad mycket gult du har i ditt liv =)

Solen glömde jag bort i mitt inlägg. Och den gula manchestervagnen jag hade när jag var liten, nåja så kan det gå.

Tänker på lilla "för tidigt födda", tur att allt gick bra och att han växte till sig.
Kram

creando sa...

Snyggt! Så mycket fint gult du har hittat på. Jag går på jakt i detta nu.... :)
Kramar Kicki

Fröken Pyssel sa...

Lampan är underbar! Jag kommer nog inte klara av det här med måndagsutmaningar, men tänker att hela veckan får vara gul liksom. Som förra veckan blev röd för mig ;-) :-)

Svea sa...

:) Tack för omtanken! Nu kan man inte ana att han kom 6 v tidigt men då blev vi lite tagna på sängen...

Svea sa...

Tack! :) Nu blir jag ju riktigt nyfiken, granne!? Berätta mer!

Svea sa...

Lugn, det var ju precis så jag tänkte. En hel vecka till sitt förfogande! :)

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Det är på gång, det är på gång, men det får komma upp under kvällen, för jag har inte hunnit fixa med bilderna än. :-)

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Nu fick jag ihop det! :-) Puh! :-D

Edith och Jag sa...

Åh den lampan var ju bara för läcker! När jag läste din kommentar hos mig så blev jag lite full i skratt. Uppvuxen som jag är på 70-talet så fick jag kanske en överdos med gult. Känner igen det där med lejongult :)
Vilken är nästa veckas färg? Med tanke på att jag bor i ett väldigt "färglöst" hem så gäller det nog att börja med uppdraget i god tid;)
Kram Maria

Catha sa...

Hittade utmaningen hos Mamma Elva, och så känner jag Stina som visst också var med.

Väldigt sent så insåg jag att jag behöver vara med... jag är såå svart, grå och trist. Jag hänger på för min egen skull, och du behöver inte länka om det är jobbigt. Tar ikapp både rött och gult under dagen eller helgen.

Camilla sa...

Åh, den gula vagnen har jag också dragit som stolt mamma!..:) Den var hemskt gul men ack så stolt jag var när jag gick mina varv runt sjukhuset med Victor!
Kram C

Ulla-Britt sa...

Jag upptäckte färgutmaningen lite sent, men gillar idén, så nu har jag skrivit min första bloggpost om färg, om gult så klart. Den finns att läsa här: http://ullabritt.wordpress.com/2012/03/24/gladgult/

Hanna sa...

Jag hittade också utmaningen aningen för sent. Men tänkte att det ändå var en rolig utmaning så jag antog den ändå. Ha en trevlig måndag :-)

Emma sa...

Jag är också sen men har antagit utmaningen :)
Välkommen till min blogg!
Emma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...