tisdag 27 mars 2012

Eget färgmemo


Ett eget färgmemo


Så slog det till, jag trodde länge att vi skulle klara oss men igår var feber och snoriga näsor ett faktum. Att underhålla små sjuklingar med mycket litet tålamod är ju inte det lättaste men de virkade chokladbollarna jag gjorde för ett tag sedan är perfekta att använda som bollar och kasta och rulla till varandra sådär lagom lugnt. Färgmemot var en annan höjdare, Stor håller på och lär sig färgerna så vi har ännu inte spelat det som memo men vi letar färger och lägger blått på blått och gult på gult osv. Dessutom är det helt "lillebrorsäkert" Den runda formen hindrar att det blir vikta hörn och laminerade ytan tål både bit och dregel!

Gör ditt eget färgmemo:

  • Du behöver färgat papper i flera färger
  • Ett lite styvare papper i mitten
  • Mönstrat papper
  • Limstift
  • Lamineringsmaskin och lamineringsark
  • Sax
Jag stansade ut formerna med min cirkelskärare men du kan lika gärna klippa cirklar. Limma ihop en färgad cirkel med en i ett lite styvare papper och på andra sidan en mönstrad cirkel. Behövs bara en liten dutt så att de tre lagren inte glider isär där du lägger dem i lamineringsarket och sedan laminerar. Klipp en liten bit utanför papperskanten så laminatet inte riskerar att spricka upp, Klart att spela!

Hoppas på en fin dag!
// Sandra

7 kommentarer:

hennihenni sa...

Vilket fint memory, det har ni säkert glädje av länge! Jag gillar att bitarna är runda :)

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Vilket jättefint memory. Ni får krya på er! Själv orkar jag inte ens nämna inne på bloggen att jag är sjuk fortfarande, för jag känner mig så tjatig, men inte är jag frisk ännu, nä nu är jag inne på min sjätte vecka, suck.

Kram Victoria

Jenny sa...

Halloj! Fint memory, jättesmart med färgmemory för barn som håller på att lära sig färger.

Kram

Borgmästaren sa...

Säger det igen - härlig blogg du har! Jag hakar på utmaningen om gult. Lite sent, men det var så roligt att fota gula saker att jag gjorde det i alla fall. Kanske borde ligga i framkant nu och gå runt och fota lite blått hemma. Har liksom på känn att det kan bli nästa färg :)

Mamma Elva sa...

Krya på er! Men ni blir säkert friska fortare med sådan fin underhållning!
Kram Elin

Hemma på våran gata sa...

Åh fy för sjukstuga ;) jag lider med dig ;)! Hoppas de piggnar till och att förkylningen försvinner lika fort som den kom!
Jag är annars övertygad om att det går att spela bort bacillerna med det fina färg memoryt du gjort;)!
Stora kramar till er!

Sityliv sa...

Guuud vilken bra idé! Det rippar jag rakt av! Min son kan bara blått som färg och ryter att det visst är blått om man försöker säga nåt annat så detta kanske kan vara ett steg mot upptäckten av nya färger. Jag har på ett omständligt vis gjort ett med foton av barnbarnen till farmor. Det ska visst användas flitigt när hon passar dem.
Tack för inspirationen!
Kram Katarina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...