tisdag 8 oktober 2013

Syföreningsmöte - Humoristisk virkning

Min virkade tutte till vänster ur boken Virkat för män...

...fylldes med vete och små händer hade svårt att inte känna efter lite
 
Mössor till liten bebis, diskret grå och med glimten i ögat, en tuttmössa!

I helgen var det dags för Härmapan igen och jag visade upp döskallen som jag virkat ut den roliga boken "Virkat för män" av Theo Sundh. I samma bok finns även mönster på en "kramgo" kudde i form av en tutte. Jag virkade en sådan för någon vecka sedan, men istället för att fylla den med vadd så sydde jag en innerpåse som jag fyllde med vete och stoppade i innan jag virkade ihop tutten. Kramgo och varm tänkte jag och gav bort den i 25 års present till en kollega... På temat tutte har jag även runt omkring sett mössor till ammande barn som ser ut som ett bröst. När jag ändå var i farten och virkade några små  mössor, bland annat en grå som passar till de virkade bootsen, till lilla magsparkaren så gjorde jag en bröstvariant, men det jag är mest nöjd med på den mössan som jag ska göra på andra seriösare objekt är nederkanten som jag virkade med fasta maskor, varannan i främre maskbågen och varannan i bakre maskbågen!

Detta får bli mitt bidrag till Syföreningsmötet som Husmorsskolan håller i idag. Oktober brukar ju kallas för den rosa månaden och det finns insamlingar till förmån för bröstcancerfonden, Fröken Foto har bland annat en bokstavsutmaning i oktober månad där hon skänker en krona för varje kommentar till just detta ändamål, fin sak tycker jag och vill uppmärksamma detta, det här får även bli mitt bidrag på bokstaven H som i Humoristisk virkning!

Önskar en fortsatt fin vecka!
//Sandra

7 kommentarer:

Stina sa...

Jag måste säga att jag har lite svårt för dessa tuttkuddar....men vi är ju alla olika :-)

Tuttmössan gillar jag däremot!! Jag skulle nog titta till lite om någon lite bebis blev ammad och det såg ut om om tutten hängde fram vid en första anblick ;-)

Karin-Ida sa...

Haha, ja de var humoristiska!

maria syr och så vidare sa...

Haha! Helt galet! Har sett dem på mvc i amnings-info-syfte men inte i den har versionen. Riktigt fin nederkant på mössorna!

Ann-Sofie sa...

:-)
Kul virkning.
Heja dig!

Kottekott sa...

Fint du gjort! Blir alltid glad av dina alster!

Hur har du gjort den vanliga grå bebismössan?

kram

Stina sa...

Jag gillar bröstkudden, är lite sugen på att virka en själv men kan inte komma på vad jag skulle ha den till bara. :)

Fröken Foto sa...

*haha* läcker! Ett snyggt H!

kram kram Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...