torsdag 7 mars 2013

8 saker

Egenhändigt textiltryck från 2000...

Blev till en bricka...

som används varje dag!Åtta saker du kanske inte visste om mig... För precis en vecka sedan skrev finfina Elin med bloggen Elvornas hem ett inlägg med den titeln, ett slags utmaning som hon bland annat skickade vidare till mig. TACK, skoj och såklart antar jag utmaningen, har bara behövt lite tid för att klura ut några bra saker.

  1. Att jag gillar textil, syr, virkar, stickar och pysslar kommer nog inte som en nyhet för någon. Men att jag, (läsåret 1999/2000 när jag läste textillärarutbildningen i Uppsala) screentryckte överdimensionerade insekter på alltifrån brickor till, tröjor, kjolar, väskor och kalsonger kanske inte så många vet?! Mönstret ovan tvättade jag tyvärr ur ramen och det grämer mig något grymt, för nu...
  2. ...Är jag jättesugen på att börja screentrycka igen och är typ bara ett litet klick ifrån att köpa hem utrustning. Ramar, raklar och stort arbetsbord har jag och originalen från skoltiden finns kvar! Vem vet, snart kanske?
  3. Jag har en dröm om att en gång öppna ett café, inget vanligt fik, utan ett fik som är mer som en ungdomsgård för vuxna, ett ställe där man hänger. Läser inredningstidninar, handarbetar, fikar. Det var när jag jobbade som dekoratör (nu jobbar jag som inredare på ett stort möbelföretag som börjar på I och slutar på KEA) jag började fundera på det här. Affärer brukar skylta om i sina skyltfönster varannan vecka/en gång i månaden men ett fik gör sällan om. Mitt fik skulle förädras med enkla medel ganska ofta. "Franska veckor" = baguetter, macarons, poesikvällar, café au lait, basker på personalen, "Disco veckor" Strössel på kakorna, Beegees i högtalarna, diskokula i taket... ;)
  4. Jag har även tänkt att jag skulle vilja skriva en barnbok... för hur svårt kan det va?! Antagligen rätt svårt...
  5. Egentligen är jag ganska slarvig, men det är det inte så många som vet för jag döljer det bra... typ i min garderob, byrålåda och skåpet i syrummet!
  6. Jag är en chokladoman. Jag köper hem lite i smyg,  lägger undan så bara jag hittar och så tar jag en liten bit nu och då ihop med kaffe... Men mannen har avslöjat mig, så nu försöker jag mer hävda att jag bara har EN last...
  7. Jag är född i Stockholm, flyttade som 16 åring till Söderhamn för att några år senare styra kosan mot Uppsala. Efter 13 år lämnade jag Uppsala för att bli Sundsvallsbo och här har jag nu till hösten bott i 6 år!
  8. För den som är nyfiken men inte orkade räkna så är jag med andra ord 38... (...eller snarare 39 fast först i december!)
Jag skickar vidare till, Hildas hem, Mest virkat, Pastill och Edith & Jag finfina bloggare som jag ofta tittar in till och vill veta lite mer om!

Kram på er!
//Sandra

6 kommentarer:

Fröken S sa...

Vad roligt att få veta lite mer om dig! Jag gillar särskilt din plan på det där fiket, det lät som ett bra ställe jag ofta skule besöka om jag bodde i Sundsvall!

Annlin:s sa...

Jag gillar din idé med cafét. Låter jätemysigt.
Kul att veta lite mer om dig.
Ha en bra dag!
Kram
Anneli

Hildas hem - Sofia sa...

Sånt här är ju så roligt att läsa. Man vill ju så gärna veta lite mer om personen bakom bloggen :)
Det där caféet låter ju toppen! Vi har ett café här i byn som har lite sådant på onsdagkvällar; jättemysigt! :)

Tack snälla för utmaningen. Det var inte så längesedan jag gjorde en sådan här, så jag spar lite på den men jag kanske tar upp den lite längre fram :)

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia

Malin på pastill.nu sa...

Åh vad kul att läsa om dig, och vilken ursnygg bricka!!!

Helén sa...

Så kul att läsa, hade väl aldrig trott att du var slarvig, upplevde dig som tvärtom i skolan :)

När du skriver att du var 16 när du flyttade till Söderhamn så inser jag att jösses vad tiden går och det är verkligen år och dagar sen vi sågs.

Trevlig fredag och helg bästa Sandra!!

MammaElva sa...

Nämen, så mycket nytt jag fick reda på om dig! Och den där caféidéen tycker att du ska satsa på. Supercoolt!

Kram kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...