fredag 13 januari 2012

Skam den som ger sig

Rött var visst temat för gårdagens loppisfynd...


I går blev det en sväng till Erikshjälpen, inte mycket att orda om men lite lustigt att både klockan ner till tvättstugan, 70-tals fixarboken och Legobyggplattan till pojkarna var röda!

När jag gick därifrån fick jag syn på en tjej som kämpade med en tavla, nästan större än henne själv. Antagligen hade hon precis hoppat av bussen från IKEA och skulle nu ta sig vidare hem med sitt nya stora inköp. Vinden tog tag i den stora pjäsen och hon fick kämpa, parera, byta tag men det såg ut att gå vägen.

Jag smålog lite för mig själv, kände så väl igen situationen för hur mycket konstiga stora saker har inte jag släpat hem på olika sätt under min studietid i Uppsala. Utan varesig bil eller körkort så har jag kört hem både vardagsrumsbord och 10 liters hink med färg på pakethållaren!
Men värst var nog den gången då jag cyklade genom hela stan med en 2½ meters gärdsgårdsstör under armen, likt Don Quijote kämpandes mot väderkvarnarna. Varför? Jo, jag hade fått för mig att en gärdsgårdsstör som gardinstång vore toppen. Nämnde det för en klasskompis som bodde på landet och var mer än villig att ge en till mig för hon hade flera som bara låg och skräpade i ladugården. Sagt och gjort, klasskompisen tog med gärdsgårdsstören på taket till sin stora bil och levererade den i skolan. Så vad gör man? Skam den som ger sig, det var bara att ta den under armen och cykla hem! Om jag fick några blickar, JA det kan jag lova!

Har du gjort något som kännts sådär hopplöst omöjligt?

//Sandra :)

5 kommentarer:

Jenny @ Nilssonskahuset sa...

Nä fy vad jobbigt det där lät. Det var hundra år sedan (känns det som) som jag släpade på något omöjligt. När jag var ensamstående med tre barn, innan jag träffade sambo var det rätt ofta som jag släpade på barn, skolväskor, egen väska, matkassar, vagn och trodde att det aldrig skulle gå vägen. Men det gjorde det alltid. Man klarar mer än vad man tror, det är tydligt.

Kram

Svea sa...

Åh, känner med dig... Trots närvarande make blir det en del släpande med grabbarna i syskonvagn, kassar, snowracer... :)

Elham sa...

Blev röret bra som gardinstång iallafall? Så du inte hade släpat hem den helt i onödan...

jännu sa...

Det där kommer jag ihåg! Minns det med ett leende då livet var lite lättare och man hade oceaner av tid!

Svea sa...

Nej, Elham, stören blev liggandes i flera år, slängde den sedan när jag flyttade!
Ja, Jännu, det var tider det... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...