tisdag 3 januari 2012

Pimpade sängbord till pojkarna


 
Marimekkotapet snitsade till...KONSMO Avlastningsbord IKEA
Avlastningsbordet KONSMODe senaste dagarnas fixande, fejande och röjande har även resulterat i att sängborden till pojkarnas rum blivit klara! Vi köpte avlastningsbordet "KONSMO" från IKEA som vi gillade formen på men vi målade om dem vita och tapetserade baksidan med marimekko tapet istället, fint va?! Passar väldigt fint in i grabbarnas blå, gröna rum.


2 kommentarer:

Elham sa...

Hej!
Har ju fått för mig att du är lite av en ikeaexpert :) så jag har en liten fråga ang serien bestå. Om man ska måla en vit beståyta, den ska fortsättningsvis vara vit men fräschas upp, vad använder du för färg och vad grundar du med( lackfärg?)

Svea sa...

Hmm, IKEA expert tror jag knappast att jag är. Ingen fixarexpert heller som är det du efterlyser nu...
Vi målade sängborden, som har samma typ av yta som BESTÅ, med lackfärg och pensel. Började måla med sprayfärg som ger överlägset finaste ytan men det gick åt så mkt färg när vi ville gå från rosa till vitt. Men i ert fall är frågan om inte sprayfärg kan vara det bästa valet, bara ni hittar rätt kulör.
Såhär gjorde vi: Ruggade upp ytan lite lätt med fint sandpapper och tvättade med avfettning innan vi målade med lackfärg och pensel.
Lycka till! Hoppas du blev lite klokare.
Kram Sandra :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...