onsdag 30 april 2014

En helt vanlig liten tisdag... EFIT

06.00 Vaknar bredvid den här gladfisen som lärt sig göra bubblande "pruttljud"

07.30 Åh, gårdagens sutdegsbak ser lovande ut, fixar frukost!

09.30 Kollar in rabatterna och gräslöken efter dagislämning

10.00 Kafferast med en biscotti och receptskrivning

11.00 Letar tyger i syrummet för att fortsätta "fixa rummet" till Stor

12.00 Liten vaknade och lät mig bara sy en kudde, men den passar fint med de andra!

13.00 Med liten i vagnen tar vi en prommis genom skogen via Erikshjälpen innan dagsishämtning

15.00 Hemma igen, mellisdags och jag lyxar med skummad mjölk till kaffet

16.00 Mellan leker med Play doh

17.00 Lagar middag och busfotar citronerna i skålen bredvid

18.00 Stor och Mellan bänkade till Bolibompa, liten ammas och jag väntar på mannen för avlösning...

19.00 ...På med löpardojjorna och en runda på spåret

20.30 Nyduschad, mannen läser godnattsaga och jag drar igång en deg som ska jäsa över natten

Åh, vad jag är superkass på att uppdatera... Viljan finns men den där tiden verkar alltid ta slut! Men nu drar Pastill igång en ny EFIT (Ett Foto i Timmen) utmaning och den vill jag inte missa, dessutom ger det ju en ganska tydlig bild av hur en dag i mitt liv kan se ut! Eller se ut och se ut, jag anser mig ha rätten på min sida att visa det som ger energi snarare än energitjuvarna! Alltså slipper ni se blöjbyten, 3-åringens utbrott, snoriga näsor, grus i skorna, disk, smutstvätt, utspilld mjölk mm...

06.00 Vaknar av Liten som jollrar, gör pruttljud och försöker stoppa fötterna i munnen. Myser en stund innan sängar bäddas, mamman fixas, bebis dressas och inte minst"Klädracet" (en programpunkt på bolibompa som om kläderna är förberedda, dvs ligger likt brandmanskläder i rätt ordning, kommer på i racer fart!)

07.30 Kaffebryggning, frukostfix och den gårdagsbakade surdegslimpan ser mycket lovande ut! Sedan följer tjat om att äta upp, borsta tänder, inte bråka med varandra och klä på sig ytterkläder, amma liten och till sist ge sig iväg mot dagis med liten och mellan i vagn och pratglad Stor gåendes bredvid.

09.30 Hemma igen efter lämningen, liten har somnat, tar en runda på tomten, ser att gräslöken växer så det knakar, rabarbern skrämmande liten.

10.00 Rör ihop en ny fördeg till surdegsbak, som kommer bakas först imorgon. Kafferast med en biscotti och lite receptkludd ifall just det här baket kommer bli det allra bästa!

11.00 Letar runt i syrummet efter lämpliga tyger, vi håller nämligen på och fixar till i pojkarnas rum, Stor säger sig bara gilla svart och vitt och coola grejer. Hittar en gammal stuv som får bli ett nytt kuddfodral, liten vaknar och jag får stressa på för att hinna sy klart innan han alldeles tappat humöret.

12.00 Kudden blir bra, liten har fått sig en ny blöja och mat i magen.

13.00 Med liten i vagn tar jag en tur genom skogen till Erikshjälpen för att kolla läget innan dagishämtning, inga andra fynd än fantomen tidning till Stor och Bamse bok till Mellan. Hämtar på dagis.

15.00 Hemma igen och har gått igenom en smärre kris, Stor hämtade posten fast Mellan ville göra det!! Händer har tvättats, pottan har tömts av minderårig och äntligen är kaffekoppen åter påfylld. De små är på bättre humör efter mellismacka och varm choklad.

16.00 Stor leker med lego på sitt rum, vilken lyckträff att sätta in ett skrivbord han vill aldrig sluta leka där nu! Mellan leker med Playdoh i köket och Liten tar en liten powernap. Jag byter kläder i pojkarnas garderober och bokstäver på dörrar som är följden av gårdagens "Fixa rummet"

17.00 Lagar mat, äter mat, diskar undan. Läser bok, tröstar och svarar på en miljard "varför" frågor!

18.00 Bolibompa börjar, ammar liten och väntar in mannen så att jag kan...

19.00 ...snöra på mig löpardojjorna och ge mig ut på en runda. Flåsigt, ibland nästan stillastående jogg uppför men jag är rödbrusig, svettig och nöjd när jag kommer hem. 1 av 3 har somnat.

20.30 2 av 3 sover, mannen läser godnattsaga och jag sätter igång med degen (som påbörjades imorse och) som ska jäsa över natten för att bakas ut imorgon bitti. Liten vaknar och resten av kvällen ägnas åt bebismys, surfande, kvällsfika och ett och annat ordbyte med maken.

23.30 Tandborstning, hög tid att sova och dags för litens första nattmatning. ZZz

Trevlig Valborg!
//Sandra

Ps Nyfiken på mer EFIT? För 2 år sedan såg en dag i mitt liv ut såhär...

1 kommentar:

Malin på pastill.nu sa...

Åh vad roligt att se din dag! Vad duktig du är som redan är igång och tränar. Jag är superseg!

Önskar förresten sååå att jag köpt fler koppar av serien bråkig. Köpte 6 men vill ha det dubbla..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...