tisdag 25 mars 2014

Syföreningsmöte - Virkad napphållare

En virkad blomma

Från gammal tråkig napphållare till blommig underhållning...

Rolig att leka med och kan även hängas i ex babygym eller vagn...

Första blomman i litens hand!

Det är glest mellan inläggen här men ett Syföreningsmötet vill jag inte missa! Kika in till Husmorsskolan så missar inte du heller något! Napphållare är bra att ha men vår köpta, som brorsorna haft har med åren blivit lite sunkig och så vidare värst snyggt var det ju inte att jag namnmärkte den med tuschpenna heller... Tänkte att det dessutom kunde vara kul om napphållaren även var som en liten leksak, exempelvis under längre bilresor...

Så jag virkade en blomma med bullig mitt och pillervänliga blad, greppvänlig stjälk och ett litet "blad" som fungerar som hängare om man hellre vill ha den hängande i ex babygymmet. Stjälken kunde jag bara dra igenom klämman och klämde fast den runt ringen och nappen men den kan ju självklart även sys fast! Tänkte lägga upp mönstret, om intresse finns, men blev lite fundersam om inte längden måste kortas av så att det inte finns risk för kvävning om stjälken kommer runt halsen. Det får nog bli till att provvirka en till variant!

Ha det bäst!
//Sandra

Här hittar du mönstret!!

8 kommentarer:

Maria sa...

Smart grej, och vad söt den blev!

Borgmästaren sa...

Gullig! Blev helt såld på din molnmobil och satte direkt igång med att göra egen, eller egna, verkar som att det blur två. Superfin ide!

myrica sa...

Så gulligt.

maria sa...

Men så söt och underbar ägare till napp hållaren

Fidike sa...

Otroligt fin!

Rumpetuss sa...

Jättefin hållare!!! 🌸🌸

Anonym sa...

Så fin, jag hoppas du lägger ut beskrivningen vid tällfälle. Har inte virkat på över 25 år, sedan i övre tonåren. Har nu börjat på nytt, lite smått. Har virkat bläckfisk och håller på med en hjärtekatt till en liten ofödd flicka. En napphållare skulle vara kul att göra också.
Tack för att du delar med dig av dina alster.

Hälsningar,
D.

Anonym sa...

Jättefin! Hoppas på beskrivning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...