tisdag 21 januari 2014

Virkad "mood blanket 2014"

Lapp mot lapp ska bli till en mood blanket

Väljer av garner jag redan har


Så var det ju det där med att fästa trdar...

Jag har hoppat på tåget med att virka mig en "mood blanket", tanken är att du ska virka en ruta om dagen eller en ruta i veckan som överensstämmer med ditt sinne för stunden. Olika färger för olika sinnesstämningar, på instagram hittar du massor om du söker på #crochetmoodblanket2014 och jag tror att det är instagrammaren @mummy_stacey som kommit på idèn och mer om "reglerna" kan du läsa här hos Hazel's crochet. Jag är ju som vanligt inte så bra på att följa vare sig beskrivningar eller riktlinjer så jag har gjort som så att jag tagit det garn som jag för tillfället kände för, det måste ju räknas som ett visst mood det också bara att jag inte riktigt sätter ord på känslan... Jag avslutar varje ruta med ett varv vitt för att göra den kommande monteringen snyggare. Än så länge har jag varken blockat eller ens fäst trådarna... Den 14:e januari började jag, men försöker virka ikapp de dagarna när tiden infinner sig!

Jag virkar mina rutor såhär:
  1. 6 lm som sluts till en ring med 1sm
  2. 3 lm (bildar 1:a stlp) 2 stlp om ringen 2 lm, *3 stlp om ringen 2 lm* upprepa 2 ggr till så att det är 4 stolpgrupper, slut varvet med en sm i första stlp.
  3. 3 lm (bildar 1:a stlp) 1 stlp i samma m, virka sedan en stlp i var m.. I hörnet virkar du 2 stlp runt lmkedjan, 2 lm och 2 stlp om lmkedjan. fortsätt så varv efter varv till önskad stl. Slut varje varv med en sm i första stlp.

Kika in till husmorsskolan och dagens syföreningsmöte!

//Sandra

5 kommentarer:

Rumpetuss sa...

Vilken trevlig mood filt det kommer bli!!!

Queen of Kammebornia sa...

Så vackra! Och vilken underbar idé! Det ska jag kolla upp! Stor kram!

Borgmästaren sa...

Riktigt rolig idé! Tykcer färgerna passar så bra ihop

Annika Berg sa...

Strålande idé, det är så att man vill shoppa fler tyger i mååånga färger :)

Linda sa...

Vilket roligt projekt! Dina rutor är jättefina, det kommer bli en supersnygg filt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...