Sidor

lördag 22 december 2012

Smarriga saffransskorpor


Sockriga saffransskorpor...

...i förseglad burk...

... som skall njutas i jul!

Det börjar närma sig med stormsteg, vi läser böcker om tomten och renarna, planerar storköp av matvaror. Skinkan ska griljeras och någon kaka till ska bakas. Dessa saffransskorpor bakade jag häromkvällen, jättelätta och supergoda!


SMARRIGA SAFFRANSSKORPOR!

  • 100 g smör
  • 1 g saffran (2 pkt)
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • socker
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken
  4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över socker
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter
  6. Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader
  7. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten.
Lycka till!

//Sandra

6 kommentarer:

  1. dan före dan, före doppare-dan!
    Önskar dej en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Jag som nästan precis ätit upp min sista saffransskorpa blir sugen på att baka nya när jag ser din fina burk:)
    Hoppas att du har en fin lördag!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Mums säger jag!
    Och God Jul =)
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Mums! De ser ju himlans goda ut!

    SvaraRadera
  5. Tack för receptet och GOD JUL / Madame Edith

    SvaraRadera

TACK, fina du för att du tar dig tid att lämna en hälsning! Det värmer och gör mig så GLAD :)